Bel ons gerust +31 (0)85 333 000 8

             
                           

Odoo voor

brouwerijen

Een moderne software tool geschikt voor het complete brouwproces!

Diverse brouwerijen gebruiken inmiddels Odoo voor marketing, verkoop, offertes, facturering en nog veel meer. Dit alles geregeld in één systeem en alle gegevens worden centraal opgeslagen op een plaats. 

Weg met de spreadsheet voor de accijnsaangifte, weg met dat notitieblok met suiker en alcohol gehaltes en weg met de dagelijks rekenpartijen voor de inkoop! 

Doe alles vanuit een systeem! Een goed ERP-systeem dat jou en je bedrijf helpt om je nog meer te kunnen richten op het werk als bierbrouwer. 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Wat kan Odoo betekenen?

Het systeem ondersteunt jouw brouwerij met de volgende zaken:

 • Klant contacten (mails, afspraken, notities) 

 • Traceren van grondstof / leverancier tot eindproduct / klant 

 • Vastleggen van recepten, inclusief aanpassingen

 • Factureren

 • Boekhouden

 • Accijns aangifte voorbereiden

 • Btw-aangifte voorbereiden

 • Inkopen inclusief adviezen

 • Planning van je productie

 • Planning van je voorraad (oudste voorraad eerst)

En nog veel meer!

Vragen? Neem dan contact op met Alpiek B.V. via 085 – 333 000 8 en vraag naar Bart Stelder.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Enkele functies

Een greep uit de vele functies voor jouw brouwerij:

 • Voorraadbeheer 

 • Accijnsadministratie

 • Verkoop 

 • CRM

 • Receptuur - Rapportages

 • Batch en lot tracking

 • Productiebesturing en planning

 • Webshop


En nog veel meer!

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Dutch Craft Beer Conference

Op 22 januari 2019 werd de derde editie van de Dutch CRAFT Beer Conference georganiseerd.
  
Dit evenement vond plaats in de Fokker terminal in Den Haag, waar je workshops kon bijwonen, luisteren naar (inter-)nationale sprekers en vele standhouders kon bezoeken, waaronder Alpiek B.V.

Het volgende evenement vindt plaats op 19 januari 2021.
Meer informatie hierover is te vinden op

https://craftbrouwers.nl/dutch-craft-beer-conference/


Onze referenties

Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo

Accijns administratie

Met de door Alpiek ontwikkelde accijnsmodule kun je voor elk product vastleggen in welke accijnscategorie het hoort. Odoo maakt vervolgens een rapport op voor een te kiezen periode, waarin alle gegevens staan die je zo in de accijnsaangifte kunt overnemen. Voor kleinere brouwerijen wordt dit gebaseerd op het verkoopmoment, voor grotere brouwerijen op het moment van bottelen.

Tracking & tracing

Van grondstof tot eindproduct kunnen worden getraceerd middels lot en/of batchnummers. Terugroep acties, en bijvoorbeeld kwaliteit issues kunnen op deze manier eenvoudig worden uitgevoerd en geanalyseerd.

Receptuur

Voor elk bier wordt in Odoo een recept vastgelegd: water, hop soorten, moutsoorten, kruiden, etcetera. met hun hoeveelheden. Naar wens kunnen voor één biersoort verschillende recepten opgesteld worden, voor elk gewenst brouwvolume.

Brouwproces

Vanuit een productieorder worden verschillende werkorders opgesteld. Ingeplande productieopdrachten kunnen overzichtelijk worden getoond in een Gannt-chart (strokenplanning). Er wordt vastgelegd uit welke batches de ingrediënten zijn genomen en wat de werkelijk verbruikte en geproduceerde hoeveelheden zijn. Door deze registratie ontstaat volledige controle over je voorraad.

        Wil je het volledige overzicht van de Odoo-apps bekijken om te zien wat Odoo voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Ga dan naar:


  Odoo apps 

Waarom zou je kiezen voor Odoo?

 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Snel en gemakkelijk

Wij maken gebruik van een intuïtieve gebruikersinterface, die doorgevoerd is door het hele systeem. Op deze manier kunnen gebruikers zelfs als ze geen ervaring hebben met een bepaalde module toch snel hun weg vinden.

Dit betekent ook dat gebruikers relatief weinig training nodig hebben om deze software te gebruiken. Door de modulaire opbouw kan Odoo snel worden geïmplementeerd, dus lagere kosten en snellere acceptatie. 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Flexibele rapportage

Flexibele rapportage is key. Odoo kent per module een aantal standaard rapporten, dit zijn rapporten die zijn gedefinieerd op basis van voorkeuren van miljoenen gebruikers wereldwijd.

Daarnaast kent Odoo een zeer flexibele online rapportage generator waarmee je vrijwel ieder rapport naar eigen inzicht kunt genereren, in tekst of grafiek vorm. Al met al, alle informatie is snel en gemakkelijk beschikbaar.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Overzichtelijk

Vrijwel iedere module start met een dashboard. Dit geeft in een oogopslag overzicht in de situatie. Vanuit het dashboard kun je direct de gewenste acties starten.

Overigens is het ook mogelijk om je eigen dashboard te genereren.  

Wij helpen je graag verder!

Ben je geïnteresseerd of benieuwd naar hoe Odoo de bedrijfsprocessen van jouw brouwerij kan verbeteren? Vul dan het onderstaande formulier in.

Verstuur

Heb je vragen over of interesse in het ERP systeem Odoo voor uw brouwerij

en bel je ons liever? Doe dat dan gerust.

Alpiek B.V.
+31 (0)85 333 000 8

Bart Stelder
+31 6 31 54 62 64