Bel ons gerust +31 (0)85 333 000 8

             
                           

Odoo voor

brouwerijen

Een moderne software tool geschikt voor het complete brouwproces!

Wat kan Odoo betekenen voor jouw brouwerij?


Diverse brouwerijen gebruiken inmiddels Odoo voor marketing, verkoop, offertes, facturering en nog veel meer. Dit alles geregeld in één systeem en alle gegevens worden centraal opgeslagen op een plaats.

Weg met de spreadsheet voor de accijnsaangifte, weg met dat notitieblok met suiker en alcohol gehaltes en weg met de dagelijks rekenpartijen voor de inkoop! Doe alles vanuit een systeem! Een goed ERP-systeem dat jou en je bedrijf helpt om je nog meer te kunnen richten op het werk als bierbrouwer. Waarbij het systeem jou ondersteunt met de volgende zaken:


Klant contacten (mails, afspraken, notities) 

Traceren van grondstof / leverancier tot eindproduct / klant 

Vastleggen van recepten, inclusief aanpassingen

Factureren

Boekhouden

Accijns aangifte voorbereiden

Btw-aangifte voorbereiden

Inkopen inclusief adviezen

Planning van je productie

Planning van je voorraad (oudste voorraad eerst)

En nog veel meer!


Vragen? Neem dan contact op met Alpiek B.V. via 085 – 333 000 8 en vraag naar Bart Stelder.

Delen


Lees meer over Odoo


Enkele functies


Voorraadbeheer - Accijnsadministratie - Verkoop / CRM

Receptuur - Rapportages

Batch en lot tracking

Productiebesturing en planning

Webshop

   En nog veel meer!

Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

Dutch Craft Beer Conference 

Op 22 januari 2019 werd de derde editie van de Dutch CRAFT Beer Conference georganiseerd. Dit evenement vond plaats in de Fokker terminal in Den Haag, waar je workshops kon bijwonen, luisteren naar (inter-)nationale sprekers en vele standhouders kon bezoeken, waaronder Alpiek B.V.

Onze referenties

Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo
Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Accijnsadministratie

Met de door Alpiek ontwikkelde accijnsmodule kun je voor elk product vastleggen in welke accijnscategorie het hoort. Odoo maakt vervolgens een rapport op voor een te kiezen periode, waarin alle gegevens staan die je zo in de accijnsaangifte kunt overnemen. Voor kleinere brouwerijen wordt dit gebaseerd op het verkoopmoment, voor grotere brouwerijen op het moment van bottelen.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Receptuur

Voor elk bier wordt in Odoo een recept vastgelegd: water, hop soorten, moutsoorten, kruiden, etcetera. met hun hoeveelheden. Naar wens kunnen voor één biersoort verschillende recepten opgesteld worden, voor elk gewenst brouwvolume.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Brouwproces

Vanuit een productieorder worden verschillende werkorders opgesteld. Ingeplande productieopdrachten kunnen overzichtelijk worden getoond in een Gannt-chart (strokenplanning). Er wordt vastgelegd uit welke batches de ingrediënten zijn genomen en wat de werkelijk verbruikte en geproduceerde hoeveelheden zijn. Door deze registratie ontstaat volledige controle over je voorraad.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Tracking en tracing

Van grondstof tot eindproduct kunnen worden getraceerd middels lot en/of batchnummers. Terugroep acties, en bijvoorbeeld kwaliteit issues kunnen op deze manier eenvoudig worden uitgevoerd en geanalyseerd.

Wil je het volledige overzicht van de Odoo-apps bekijken om te zien wat Odoo voor jou en jouw bedrijf kan betekenen?


Ga dan naar:  Apps 

Waarom zou je kiezen voor Odoo?

 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Het is snel en gemakkelijk

Wij maken gebruik van een intuïtieve gebruikersinterface, die doorgevoerd is door het hele systeem. Op deze manier kunnen gebruikers zelfs als ze geen ervaring hebben met een bepaalde module toch snel hun weg vinden.

Dit betekent ook dat gebruikers relatief weinig training nodig hebben om deze software te gebruiken. Door de modulaire opbouw kan Odoo snel worden geïmplementeerd, dus lagere kosten en snellere acceptatie. 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen


Flexibele rapportage

Flexibele rapportage is key. Odoo kent per module een aantal standaard rapporten, dit zijn rapporten die zijn gedefinieerd op basis van voorkeuren van miljoenen gebruikers wereldwijd. Daarnaast kent Odoo een zeer flexibele online rapportage generator waarmee je vrijwel ieder rapport naar eigen inzicht kunt genereren, in tekst of grafiek vorm. Al met al, alle informatie is snel en gemakkelijk beschikbaar.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Overzichtelijk

Vrijwel iedere module start met een dashboard. Dit geeft in een oogopslag overzicht in de situatie. Vanuit het dashboard kun je direct de gewenste acties starten. Overigens is het ook mogelijk om je eigen dashboard te genereren.  

Wij helpen je graag verder!

Ben je geïnteresseerd of benieuwd naar hoe Odoo de bedrijfsprocessen van jouw brouwerij kan verbeteren? Vul dan het onderstaande formulier in.

Verstuur

Heb je vragen over of interesse in het ERP systeem Odoo voor uw brouwerij

en bel je ons liever? Doe dat dan gerust.

Alpiek B.V.
+31 (0)85 333 000 8

Paul Melis
+31 6 26 43 89 78

Bart Stelder
+31 6 31 54 62 64