Odoo nieuws

Nieuws, updates en interessante informatie over ERP systeem Odoo

Neem contact op

Odoo Experience 2021

Voor de tweede maal op een rij werd dit jaar de Odoo Experience online georganiseerd. De Odoo Experience is een jaarlijks terugkerend evenement, met veel lezingen, klantverhalen, interviews, interactieve vraag en antwoord sessies. En uiteraard de onthulling van de nieuwe Odoo versie, dit jaar: versie 15.
Normaal gesproken vindt deze driedaagse Experience plaats in Brussel, waarbij vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland aanwezig zijn. De afgelopen twee jaar is het evenement dus online georganiseerd. De ruim 200 sessies werden dit jaar door maar liefst 60.000 geregistreerde online bezoekers gevolgd.

Het mooie aan de Odoo Experience is dat deze helemaal wordt gefaciliteerd en georganiseerd door medewerkers van Odoo zelf met in de hoofdrol Fabian Pinckaers met een aantal uiterst informatieve en integere key-note speeches.

De eerste keynote van Fabian stond grotendeels in het teken van de nieuwe release 15. Een release met voornamelijk verbeteringen op de bestaande oplossing. Te denken valt aan:

  •         Verbeterde website en e-commerce

  •         De POS wordt een echte informatie hub

  •         Taken binnen projecten krijgen afhankelijkheden en kunnen gelinked worden aan mijlpalen

  •         Voorraden kunnen worden gepicked middels wave en batchpicking

  •         Nieuwe e-mail editor

  •          Fieldservice is geïntegreerd met verlof

  •         Productie kostenplaats

  •          MPS is verbeterd

  •          Kwaliteitschecklijsten kunnen worden gebruikt

  • .. en nog veel meer@ Zie ook: https://www.alpiek.nl/odoo-versie-15

Of als je een totaaloverzicht wilt hebben van alle vernieuwingen kijk dan naar de officiële releasenotes van Odoo op: https://www.odoo.com/nl_NL/odoo-15-release-notes

Odoo Partner bijeenkomst

Na de 2 daagse online Odoo Experience was er voor de Europese partners een live event in het nieuwe hoofdkantoor van Odoo. Ongeveer 100 partners waaronder Alpiek B.V. waren aanwezig en konden genieten van de enthousiaste verhalen van de Odoo medewerkers.

Bijzonder interessant was de aanwezigheid en presentatie van een investeringsbedrijf dat wil investeren in Odoo partners. De boodschap was duidelijk: Odoo wordt een belangrijke speler in de internationale markt. Er zal dus heel wat veranderen in het partner landschap. 

Alpiek heeft zich dat ter harte genomen en gaat de strijd aan, met als doel binnen 3 jaar met afstand de grootste en beste Odoo partner van Nederland te worden. 


Odoo Experience presentaties

Op 6 en 7 oktober 2021 vond de Odoo Experience plaats. Sprekers van over de hele wereld gaven digitale presentaties over diverse onderwerpen rondom Odoo. Zoals Odoo versie 15.
Na elke presentatie was er een Q&A.

Wil je (een deel van) de presentaties terugkijken? Klik HIER

Odoo krijgt mega investering

Investeringsmaatschappij Summit Partners investeert 180 miljoen euro om haar positie te versterken in het kapitaal van Odoo, een Waals bedrijf gespecialiseerd in open source software voor bedrijfsbeheer. Dat heeft Odoo zelf gemeld. Volgens De Tijd en L’Echo wordt het Waalse softwarebedrijf bij de operatie gewaardeerd op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar), wat van Odoo Belgiës waardevolste private techbedrijf maakt.

Terwijl het aandeel van Summit Partners in het kapitaal van Odoo niet wordt gespecificeerd, maakt de operatie van Odoo "de eerste IT-unicorn in Wallonië", aldus het bedrijf. Met die term werd aanvankelijk een start-up in Silicon Valley aangeduid waarvan de waarde op meer dan een miljard dollar werd geschat.

De transactie vertegenwoordigt een exit voor investeerders Sofinnova Partners en XAnge die respectievelijk in 2010 en 2015 in de vennootschap investeerden. De Waalse investeringsmaatschappij SRIW en Noshaq (ex-Meusinvest) behouden het grootste deel van hun belang in Odoo, maar profiteerden niettemin van de transactie om 25 miljoen euro te verkopen, aldus de onderneming. Samen bezitten deze twee aandeelhouders 10 procent van het Waalse bedrijf.

Odoo telt zo'n 1.700 werknemers en heeft wereldwijd meer dan 7 miljoen gebruikers.

Meer weten over Odoo?