Odoo nieuws

Nieuws, updates en interessante informatie over ERP systeem Odoo

Neem contact op

Odoo Experience 2021

Op 6 en 7 oktober 2021 vindt de Odoo Experience plaats. Sprekers van over de hele wereld zullen digitale presentaties geven over diverse onderwerpen rondom Odoo. Zoals Odoo versie 15.
Na elke presentatie is er een Q&A.

Interesse om dit online event bij te wonen? Klik HIER voor meer informatie en aanmelden!

Odoo krijgt mega investering

Investeringsmaatschappij Summit Partners investeert 180 miljoen euro om haar positie te versterken in het kapitaal van Odoo, een Waals bedrijf gespecialiseerd in open source software voor bedrijfsbeheer. Dat heeft Odoo zelf gemeld. Volgens De Tijd en L’Echo wordt het Waalse softwarebedrijf bij de operatie gewaardeerd op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar), wat van Odoo Belgiës waardevolste private techbedrijf maakt.

Terwijl het aandeel van Summit Partners in het kapitaal van Odoo niet wordt gespecificeerd, maakt de operatie van Odoo "de eerste IT-unicorn in Wallonië", aldus het bedrijf. Met die term werd aanvankelijk een start-up in Silicon Valley aangeduid waarvan de waarde op meer dan een miljard dollar werd geschat.

De transactie vertegenwoordigt een exit voor investeerders Sofinnova Partners en XAnge die respectievelijk in 2010 en 2015 in de vennootschap investeerden. De Waalse investeringsmaatschappij SRIW en Noshaq (ex-Meusinvest) behouden het grootste deel van hun belang in Odoo, maar profiteerden niettemin van de transactie om 25 miljoen euro te verkopen, aldus de onderneming. Samen bezitten deze twee aandeelhouders 10 procent van het Waalse bedrijf.

Odoo telt zo'n 1.700 werknemers en heeft wereldwijd meer dan 7 miljoen gebruikers.

Meer weten over Odoo?